GIRO13: Viviani palasi voittokantaan kirimiesten etapilla – lauantaina poljetaan Monte Zoncolan

Elia Viviani. Kuva: Fabio Ferrari/La Presse

Elia Viviani. Kuva: Fabio Ferrari/La Presse

Quick-Step Floors -tallin Elia Viviani polki Italian ympäriajon perjantain etapin voittoon. Ykköstila ratkesi odotetusti loppukirissä, jossa italialainen oli kiistatta vahvin. Kokonaiskilpailussa ei nähty muutoksia.

Levottomasti viimeisellä kilometrillä edennyt pääjoukko päästi Marco Coledanin (Wilier Triestina-Selle Italia) karkuun ja hetken aikaa näytti siltä, että hän polkee soolosuorituksella etappivoittoon. Pyöräily näytti kuitenkin fysikaaliset lainalaisuutensa ja italialaisen yli 50 metrin johto ajettiin hetkessä kiinni sata metriä ennen maalia, kun kirimiesten viimeinen rypistys alkoi.

Vivianin parhaiten lopussa haastoi torstain voittaja Sam Bennet sekä hollantilainen Danny Van Poppel. Viviani tippui torstain etapilla varhaisessa vaiheessa ja tallin sisälläkin oltiin huolissaan pistekilpailun johtajasta. Napsiiko Sam Bennet seuraaavat etapin? Ei napsi. Perjantaina Viviani näytti jälleen olevan takaisin taistelussa ja kertoi kisan jälkeen haluavansa polkea Roomaan asti pistekilpailun johtajan paita yllään.

- Urheilu, kuten elämä, ei ole koskaan helppoa. Sitä voittaa, häviää, on hienoja hetkiä, on huonoja hetkiä, sitä unelmoi, sitten saavuttaa unelmansa ja sitten otttaa uuden unelman, Viviani kertasi viime päiviä.

Helppoa elämä ei todellakaan tule pyöräilijöillä olemaan lauantaina, kun ajajat siirtyvät viiden päivän tauon jälkeen vuoristoon. Lauantain 186 kilometrin etapin huipennus on legendaarinen loppunousu nimeltään Monte Zoncolan. Kokonaiskilpailuun on tuolloin odotettavissa jälleen muutoksia.

- Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

catlike mainos

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama