Lotta Lepistö yllättyi tiimin kovasta suorituksesta Ruotsissa

Kuva: Cervélo-Bigla Pro Cycling

Kuva: Cervélo-Bigla Pro Cycling

Lotta Lepistön Cervélo-Bigla joukkue ajoi perjantaina toiseksi Ruotsissa joukkueaika-ajossa. Naisten maantiepyöräilyn World Tour-sarja jatkuu viikonloppuna Ruotsin Vårgardassa, jossa oli perjantaina vuorossa joukkueaika-ajo ja sunnuntaina maantielähtö. Lepistön joukkue taittoi 42,5 km matkan hurjalla, yli 48 km/h vauhdilla häviten useita olympia- ja MM-mitalisteja sisältäneelle hollantilaiselle Boels-Dolmansille vain 13 sekuntia. Kilpailussa olivat mukana kaikki kärkijoukkueet, eikä Lepistö odottanut sijoitusta näin korkealle.

- Päivällä oli vähän tyhjä fiilis ja lähetin kotijoukoillekin viestiä, että mistähän tänään saisi voimaa jalkoihin. Mukana oli todella kovia joukkueita, jotka pystyvät vetämään koko matkan täydellä miehityksellä. En tiedä, mistä tämä vauhti taas haettiiin, mutta hyvin kulki vaikka jäätiin viidellä ajamaan kilometri startin jälkeen. Tytöt veti mielettömästi ja itselläkin oli jaloissa potkua. Heikko hetki oli viimeisessä nousussa vedettyäni porukkaa juuri ennen mäen alkua ja mäkikuskit olivat keulassa. Mutta pysyinpäs mukana.

Joukkueaika-ajo on myös MM-kilpailujen ohjelmassa ja Lepistö odottaa kovaa suoritusta siinä.

- Meillä on reseservissä vielä kuskeja jotka pystyvät ajamaan mukana pidempään ja pystymme ajamaan kuudella. Vauhtimme nousee vielä tästä.

Joukkueaika-ajo on lajina vaativa, sillä vauhti on pidettävä koko ajan maksimissa ja vetovuorojen vaihtuessa pienikin nukahdus voi aiheuttaa sen, ettei keulasta viimeiseksi vaihtava kuski enää pääsekään jonoon mukaan. Ruotsissa naiset lähtivät matkaan kuudella ajajalla, mutta maalissa aika otetaan neljännestä ja he kaikki saavat myös jaossa olevat UCI-pisteet.

Sunnuntaina World Tour jatkuu 152 kilometrin maantieajolla.

Tulokset


km kopio

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama