Contador kantaa numeroa 1 Espanjan ympäriajossa

Kuva: Trek Segafredo

Uransa Espanjan ympäriajoon päättävä Alberto Contador saa kunnian kantaa numeroa 1 kolmeviikkoisen kiertueen ajan.

Alkuviikosta espanjalaislegenda ilmoitti lopettavansa uran Espanjan ympäriajoon. Ympäriajon järjestäjäorganisaatio päätti heti antaa Contadorille numeron 1 kilpailun ajaksi, vaikka yleensä ykkösnumeroa ja sitä seuraavia numeroita kantaa edellisvuoden ympäriajon voittaja.

- Se, että Alberto valitsee Espanjan ja Vueltan uran päätöspaikaksi, on suuri kunnia koko organisaatiolle, lausui kilpailunjohtaja Javier Guillen järjestäjien tiedotteessa.

- Olemme kiitollisia siitä jalomielisyydestä, mitä hän on ajajana osoittanut ja mitä hän tällä päätöksellä jälleen osoittaa. Alberto on, ja tulee aina olemaan, osa pyöräilyhistoriaa sekä maassamme että sen ulkopuolella, hän jatkoi.

Alberto Contador on voittanut Espanjan ympäriajon vuosina 2008, 2012 ja 2014. Viime vuonna hän tippui täpärästi palkinnoilta ollen neljäs. Vuonna 2008 hän voitti sekä Italian että Espanjan ympäriajot. Edellisenä ja sitä seuraavana vuonna hän voitti Ranskan ympäriajon. Hän on voittanut kaikki kolme suurta ympäriajoa vain 14 kuukauden sisällä ja Contadorista tuli 25-vuotiaana nuorin kolme suurta ympäriajoa voittanut pyöräilijä. Kaikki kolme suurta ympäriajoa on voittanut vain kuusi ajajaa.

Tämän vuoden Espanjan ympäriajosta on odotettavissa kovatasoinen kilpailu. Contadorin lisäksi viivalle pyörineen ja apuajajineen asettuvat Chris Froome (Sky), Romain Bardet (AG2R La Mondiale), Fabio Aru (Astana) ja Vincenzo Nibali (Bahrain Merida).

Espanjan ympäriajo alkaa elokuun 19. päivä Nimesin kaupungista Ranskasta.

-Juho-Veikko Hytönen


km kopio

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama