Italialainen ikämies jäi kiinni moottorin käytöstä pyöräkilpailussa

Kuvituskuva.

Kuvituskuva.

Italialainen mies on jäänyt kiinni poljettuaan maantiepyöräilykilpailussa moottorilla varustetun pyörän kanssa.

Asiasta kirjoittaa muun muassa Cyclinews, joka viittaa tietonsa italialaislehti La Gazzetta dello Sport-lehteen. Iältään 53-vuotias pyöräilijä jäi kiinni lauantaina käydyssä amatöörikilpailussa.

Tapaus sattui lähellä Brecian kaupunkia Italiassa. Italian urheilujärjestön Centro Sportivo Italiano oli saanut vihiä, että kilpailussa saatettaisiin käyttää vippaskonsteja ja asetti lämpökameran valvomaan pyöriä. Lämpökuva osoitti, että erään pyöräilijän kilpavälineen runko oli huomattavasti lämpimämpi kuin normaalisti.

Kilpailussa kolmanneksi sijoittunut mies pyydettiin maalissa tuomariston luo pyörän tarkastukseen, mutta tässä vaiheessa hän myönsi syyllisyytensä.

Tapaus on pyöräilyhistorian toinen ”mekaanisen dopingin” tapaus. Vuonna 2016 belgialaispyöräilijä Femke Van Den Driessche jäi vuonna 2016 kiinni moottorin käytöstä Cyclo-crossin MM-kilpailuissa. Hän sai moottorin käytöstä kuuden vuoden kilpailukiellon. Lauantaina kärähtäneen italialaismiehen sanktioista ei ole tietoa.

Cyclingnewsin tietojen mukaan pyöräien sisään ujutettavien moottoreiden teknologia on kehittynyt viime vuosina ja jopa ammattilaisten on huhuttu käyttävän moottoreita apuvälineinä. Tästä ei ole kuitenkaan saatu näyttöä, vaikka muun muassa Ranskan ympäriajon osanottajien pyöriä on aika-ajoin tarkastettu.

-Juho-Veikko Hytönen


km kopio

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama