Olympiajoukkue puuskuttaa: mitalimeno alkoi yskiä ja Suomen miehet ovat nollilla

Krista Pärmäkoski on vastannut kahdesta suomalaismitaleista Pyeongchangin kisojen aikana. Kuva: Modica/NordicFocus

Krista Pärmäkoski on vastannut kahdesta suomalaismitaleista Pyeongchangin kisojen aikana. Kuva: Modica/NordicFocus

Krista Pärmäkoski ja Enni Rukajärvi saivat mitaleillaan suomalaiset riehakkaasti olympiarytmiin Pyeongchangin kisoissa, mutta Pärmäkosken kahden pronssin ja Rukajärven pronssin jälkeen mitalisade on tyrehtynyt neljäksi päiväksi.

Menestysodotukset ovat harvenneet puoleen tusinaan, kun tuuli ravisteli Kaisa Mäkäräistä ampumapaikoilla eikä Mika Poutala aivan yltänyt mitalimenoon 500 metrin luistelussa.

Mitalitaulukossa Suomi on kangistunut Slovenian ja Espanjan välissä puristuksiin 23. sijalle. Norja rellestää taulukossa ylimpänä 11 kultamitalilla, 9 hopealla ja 8 pronssilla. Ruotsi on seitsemällä mitalillaan taulukossa seitsemäntenä.

Suomalaiset hakivat Sotshin 2014 kisoista ja Vancouverin 2010 kisoista viisi mitalia. Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi pitivät Suomen Sotshissa jopa kultakannassa.

Pyeongchangiin Suomen joukkue lähti 6,4 mitalin tavoitteella Olympiakomitean tieteellisen analyysin jäljiltä.

Jäljellä on vielä mitalimahdollisuuksia jääkiekossa, yhdistetyssä ja hiihdon yhteislähdöissä. Kolme lisämitalia pelastaisi Olympiakomitean laskukaavan, jos mukana on kulta.

Suomalaisten mitalit ja pistesijat

Suomalaisurheilijoiden mitalit ja pistesijat Pyeongchangin talviolympialaisissa 12/18 kilpailupäivän jälkeen:
Pronssia: Krista Pärmäkoski, maastohiihto, 7,5 km (p) + 7,5 km (v) yhdistelmähiihto, 10 km (v), Enni Rukajärvi, lumilautailu, slopestyle.

4. sija: Naisten viestijoukkue (Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu Niskanen, Riitta-Liisa Roponen, Pärmäkoski), maastohiihto, 4 x 5 km (p+v), miesten viestijoukkue (Perttu Hyvärinen, Iivo Niskanen, Matti Heikkinen, Lari Lehtonen), maastohiihto, 4 x 10 km (p+v), Mika Poutala, pikaluistelu, 500 m.

6. sija: Ristomatti Hakola, maastohiihto, sprintti, Eero Hirvonen, yhdistetty, normaalimäki.

8. sija: Oona Kauste/Tomi Rantamäki, curling, parikilpailu, Ilkka Herola, yhdistetty, normaalimäki, mäkihypyn miesten joukkue (Antti Aalto, Janne Ahonen, Andreas Alamommo, Jarkko Määttä), suurmäki.

(STT)


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama