550x90

Berliinin maratonilla ennätyksensä juossut Nummela: "EM-kisat seuraava tavoite"

Aki Nummela. Kuva: Jarno Maimonen

Aki Nummela. Kuva: Jarno Maimonen

Aki Nummela juoksi Berliinin maratonilla ennätyksensä ja kauden kotimaisen kärkiajan 2.19.36. Nummelan seuraava tavoite on hilata ennätys alle maratonin EM-tulosrajan 2.18.00 ja kilpailla elokuussa Berliinin EM-kisoissa.

- EM-maraton on ehdottomasti tavoitteena. Nyt tavoite oli enemmänkin juosta alle kahden tunnin ja 20 minuutin, jos on hyvä päivä, Nummela sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Juoksijan mukaan kohtuullisen tasavauhtiseen juoksuun jäi parantamiseen varaa. Puolimatkan hän ohitti ajassa 1.09.33.

- Aika lyhyellä valmistautumisella mentiin. Pieni ongelma oli, kun jouduin eliittijuoksijoiden jälkeen siihen ”normiryhmän” kärkeen, että miten siinä löytyy rytmi, Nummela sanoi.

Nummela rynnisti ensimmäisen 10 kilometriä rivakasti ja löysi tiensä naisten kisan kärjen kanssa samaan vauhtiin, jota hän juoksi 30 kilometriin ja kiristi sitten lopun rivakammin.

Nummelan, 32, aiempi maratonennätys oli viime vuonna Valenciassa juostu 2.21.31. Marraskuinen Valencian maraton saattaa olla myös kuluvan syksyn ohjelmassa.

- Se on parin kuukauden päästä. Jalat tuntuvat nyt hyvältä, eikä tästä niin kauan palaudu. Syksyllä kunto nousee yleensä hyvää tahtia, joten Valencia voisi olla hyvä vaihtoehto, Nummela tuumi.

Turun Urheiluliiton Kennedy Charicha, 20, juoksi Berliinissä ensimmäisen maratoninsa aikaan 2.36.03. Puolimatkan hän ohitti ajassa 1.13.17.

Tulokset

550x350


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama