Mo Farah juoksi helposti 5000 metrin loppukilpailuun

Norjan Sondre Moen johti joukkoa miesten 5000 metrin toisessa alkuerässä. Kuva: Deca Text&Bild

Norjan Sondre Moen johti joukkoa miesten 5000 metrin toisessa alkuerässä. Kuva: Deca Text&Bild

Lontoon MM-kilpailujen keskiviikkoillan kestävyysjuoksuohjelmassa oli naisten 3000 metrin estekarsinnan lisäksi myös miesten 5000 metrin kaksi alkuerää, jossa jaettiin 15 paikkaa lauantain finaaliin.

Molempien erien viisi parasta saivat suoran paikan ja lisäksi viisi miestä selvitti tiensä lauantain kilpailuun aikojen perusteella.

Ensimmäisessä erässä ei pidetty juoksijoiden tasoon nähden kovaa tahtia, joten kilpailijoiden oli ylitettävä maaliviiva viiden parhaan joukossa. Vauhti alkoi kiihtyä kunnolla vasta viimeisellä kilometrillä. Perjantain 10 000 metrin voittaja Mo Farahilla ei ollut hätää ja hän piti tahtia lopussa päästen yrittämään tuplamestaruutta lauantaina. Vain Etiopian Yomif Kejelcha ohitti brittijuoksijan. Kello pysähtyi aikaan 13.30,07.

Toisessa erässä pidettiin reippaampaa tahtia alusta alkaen. Vauhdista piti huolen Norjan Sondre Moen, jonka työtä ei kuitenkaan palkittu loppukilpailupaikalla. Norjan maratonennätystä hallussaan pitävät mies oli erässään 14:s hyydyttyään viimeisellä kilometrillä.

Kovan vauhdin ansiosta 10 miestä eteni kakkoserästä jatkoon. Erän voitti Selemon Barega ajalla 13.21,50.

Ensimmäisessä erässä juosseet Ugandan Jakob Kiplimo, Kenian Davis Kiplangat ja Bahrainin Albert Rop olivat niiden pudonneiden joukossa, joilla olisi ollut mahdollisuuksia finaaliin. Sen sijaan toisessa erässä pikajuoksumaana yleisurheilussa tunnetuksi tulleen Jamaikan Kemoy Campbell oli toisen erän yhdeksäs ja eteni ajallaan loppukilpailuun.

Miesten 5000 metrin finaali juostaan lauantai-iltana.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama