Camilla Richardsson hakee ennätystä illan estekarsinnasta: "Haluan juosta alle 9.40:n"

Kuva Amsterdamin EM-kilpailuista. Kuva: Deca Text&Bild

Kuva Amsterdamin EM-kilpailuista. Kuva: Deca Text&Bild

Estejuoksija Camilla Richardsson kilpailee keskiviikkoiltana naisten 3000 metrin esteiden alkuerässä.

Erässä vastus on kova, sillä suomalainen juoksee samassa erässä muun muassa Kenian Beatrice Chepkoechin ja Bahrainin Ruth Jebetin kanssa. Chepkoechin kauden paras tulos on 9.00,70 ja Jebetillä 9.01,99. Richardssonin kauden paras ja samalla ennätys on 9.41,73.

Finaalipaikka vaatisi melkoista ennätysparannusta. Yleisurheilu.fi-sivustolla haastateltu Richardsson uskoo, että finaaliin vaaditaan yhdeksän ja puolen minuutin kellotusta. Hän lähtee kuitenkin parantamaan omaa ennätystään.

- Olen hyvässä kunnossa. Viime viikot ovat menneet hyvin ja torstainen viimeistelytreenikin onnistui hienosti. Nyt pitäisi pystyä ennätykseen Richardsson sanoo Yleisurheilu.fi:ssä.

Haluan juosta alle 9.40:n, Richardsson sanoo.

Richardssonin ohella myös moukarinheittäjä David Söderberg kilpailee karsinnassa. Richardssonin mukaan Söderberg on ollut suuri apu juoksijalle sekä fyysisen että henkisen valmennuksen puolella.

- David on ollut tosi hyvä tukihenkilö. Hänellä on paljon kokemusta. Hänelle voi soittaa ja kertoa vaikka, että nyt on paniikki päällä, Richardsson kertoi.

Naisten esteissä juostaan kolme alkuerää, joista kustakin kolme parasta pääsee finaaliin. Lisäksi aikavertailun kautta paikan saa kuusi nopeinta naista. Esteiden eräs juostaan kello 21.05 alkaen.

Richardssonin ja Söderbergin mietteitä voi lukea osoitteesta Yleisurheilu.fi


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama