550x90

Topi Raitasella kiri herkässä Eliittikisojen 1500 metrillä

Topi Raitanen on jättänyt tällä kaudella suunnistukset vähemälle. Kuva: Jorma Taini

Topi Raitanen on jättänyt tällä kaudella suunnistukset vähemälle. Kuva: Jorma Taini

Lahden Eliittikisojen illassa ei ollut tarjolla 1500 metriä pidempiä matkoja, joten mukana oli useampi tavallisesti pidemmillä matkoilla kilpaileva mies, kuten Joonas Harjamäki, Martti Siikaluoma ja Topi Raitanen.

 Kenialainen George Manangoi lähti vauhdinpitoon ja sai kannoilleen Viron Andi Nootin, joista Jaakko Laakso kiristi puolimatkassa ohi kärkeen.

Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä kuuden miehen kärkiryhmässä juoksivat edellä kansainvälisten vieraiden kanssa Raitanen, Siikaluoma, Joonas Rinne ja Samu Mikkonen.

Loppusuoralla Raitanen oli jo korjata potin, mutta Manangoi kiristi viimeisellä metrillä rinnanmitalla ohi. Raitaselle kirjattiin aika 3:46,75.

Raitasella on kolmen viikon kuluttua ohjelmassa suunnistuksen MM-kisojen sprinttiviesti. Sekajoukkueessa naiset toimivat ankkureina, joten Raitasen kirillä ei valitettavasti ratkaista Suomen mitalia Virossa.

Samu Mikkonen vastasi hyvin Raitasen ja Manangoin kiriin ja sai palkinnoksi kolmannen sijan. Mikkonen juoksi uudeksi ennätyksekseen 3:47,23.

- Outi Hytönen

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama