Triac Carbon Skate 550x90

Iivo Niskanen haluaa Ylläs-Levi -hiihdosta Vasaloppetin kaltaisen suurtapahtuman

Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kaksinkertainen olympiavoittaja Iivo Niskanen päättää kautensa huhtikuun puolivälissä käytävään Ylläs-Levi -hiihtoon, jossa hän toimii myös tapahtuman lähettiläänä.

(Yhteistyössä Ylläs-Levi -hiihdon kanssa)

Maailmancup-kausi on jo kohta päätöksessään ja startteja on tälle talvelle jo takana roppakaupalla. Hyvä menestys siivittää Niskasen kuitenkin vielä Lapin lumille.

- Pidetään se sellaisena tavoitteena, ettei päästetä miestä vielä lomafiiliksiin, hän kertoo Ylläs-Levin videohaastattelussa.

- Lähdetään haastamaan erikoismiehiä parhaalla mahdollisella tavalla.

NiskanenIIvoModNFIivo Niskasella riittää virtaa vielä huhtikuun Ylläs-Leviin pitkästä kaudesta huolimatta. Kuva: NordicFocus

Vasaloppetia lähelle

Niskasen mukaan on hienoa, että Suomeenkin saadaan tapahtuma, jossa kaiken tasoiset hiihtäjät voivat mitata omaa tasoaan maailman huippuihin pitkillä matkoilla.

- Toivon, että saadaan mahdollisimman paljon osallistujia ladulle, jotta tämä voidaan pitää toistuvana tapahtumana vuosittain, ja että saadaan tapahtuma kasvamaan, jos ei Vasaloppetin tasolle, niin ainakin lähelle sitä, Niskanen miettii.

Niskanen on hiihtänyt pari kertaa Norjan Birkebeinerrennetin. Pidemmillä matkoilla kärkimiehet etenevät pitkälti ilman pitovoiteita tasatyöntämällä. Maailmancup- ja arvokisaladuilla perinteisen hiihtotavan kisoissa mennään käytännössä aina pitovoiteilla, joten pitkän matkan hiihdot ovat Niskasellekin haaste, jossa omaa tasatyöntöä voi lähteä vertailemaan maratonien erikoismiehiä.

- Sikäli olenkin motivoitunut hiihtämään aina silloin tällöin näitä pidempiä kisoja, jos ne ohjelmaan sopivat, Niskanen kertoo.

Niskasen koko videohaastattelun voi katsoa alta:

 

 

 

 

Ylläs-Levi hiihdetään 14. huhtikuuta. Mukaan voi ilmoittautua tapahtuman sivuilta osoitteessa yllaslevi.com

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama