Triac Carbon Skate 550x90

Kaisa Mäkäräinen palkittiin Holmenkollen-mitalilla – ”Ehkä jotkut muut näkevät tämän minunkin uran paljon hienompana, kuin itse osaan tällä hetkellä ajatella”

Kaisa Mäkäräinen ja Holmenkollen-mitali. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen ja Holmenkollen-mitali. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Suomalaisen maailmancupin kokonaiskilpailujen voitot ratkenneet Holmenkollenilla.

Neljä ohilaukausta ja maailmancupin keltaisen liivin karkaaminen. Kaisa Mäkäräisen päivä ei ollut paras mahdollinen torstaina Holmenkollenilla, mutta oli suomalaisella silti syytä hymyyn.

Mäkäräinen palkittiin torstaina merkittävällä kunnianosoituksella. Hän vastaanotti Holmenkollen-mitalin, joka myönnetään kansainvälisissä arvokilpailuissa ja erityisesti Holmenkollenilla menestyneille hiihtolajien urheilijoille. Mitali on arvostetuin palkinto, mitä urheilija voi Norjassa saada.

- Olen tosi otettu, että minulle sellainen myönnettiin. Tuli myös mietittyä, että mistä hyvästä. Itse ei oikein osaa katsoa tässä vaiheessa taaksepäin, katse on koko ajan seuraavaan kisaan, ja siihen mitä mahdollisuuksia on edessä päin, Mäkäräinen totesi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

MakarainenHolmenkollenmitaliSAHLKuva: SAhL

Mäkäräisen omien sanojen mukaan Holmenkollen ei ole ollut hänelle parhaita paikkoja. Yhden osakilpailuvoiton hän on Oslossa saavuttanut.

- Molemmat kokonaiscupit ovat kuitenkin ratkenneet minulle täällä, ja aina viimeisessä kisassa on ollut vielä kovat panokset. Tämä on erittäin iso kunnianosoitus, ja ehkä jotkut muut näkevät tämän minunkin uran paljon hienompana, kuin itse osaan tällä hetkellä ajatella, Mäkäräinen kiitteli.

Viimeisimmät Holmenkollen-mitalilla palkitut suomalaiset ovat Janne Ahonen vuonna 2011 ja Hannu Manninen viime viikonloppuna.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama