Triac Carbon Skate 550x90

Northug ennätyspitkällä korkean leirillä: ”En tiedä onko tämä oikea päätös”

Petter Norhug valmistautuu kauteen 32 päivän vuoristojaksolla. Kuva: NordicFocus

Petter Norhug valmistautuu kauteen 32 päivän vuoristojaksolla. Kuva: NordicFocus

Petter Northug tekee uuden ennätyksen, otsikoi langrenn.com Northugin korkean paikan leiristä.

 Northug harjoittelee Italian Alpeilla 32 vuorokauden leirijakson. Leiri alkoi viime keskiviikkona Livignossa.

‒ En lupaa, että tämä on oikea ratkaisu tai suuri menestys, mutta uskon tähän. Kun vietän tarpeeksi päiviä matalalla ennen kilpailukauden avausta, toivon olevani hyvässä vireessä heti kauden aluksi, Northug kommentoi Norjan tvsporten.no-sivustolla.

Norjalaiset antavat näyttöjä maailmancupin joukkueeseen Beitostölenissä 17.‒19.11.

‒ En ole koskaan ollut korkealla näin pitkää yhtenäistä jaksoa. Olen ollut korkealla usein ja pitkään, varsinkin ennen Val di Fiemmen kisoja 2013, mutta silloin kävin välillä alhaalla kilpailemassa. Nyt aion viettää yhtenäisen jakson korkealle, kertoo Northug.

Livignosta Northug joukkoineen siirtyy tällä viikolla Stelvioon 2700 metrin korkeuteen. Harjoitukset tehdään pääosin 3500 metrissä. Leirijakson loppuosan Northug hiihtää Val Senalesin jäätiköllä.

Kesän aluksi Northugin ja valmentaja Stig Rune Kveenin suunnitelmaan oli kirjattu sata päivää korkealla ennen talven kisakautta. Kesäkuussa Northug teki 28 päivän korkean paikan leirijakson, joten mitään valtavia harppauksia uusi ennätyslukema ei tarkoita edellisiin kokemuksiin verrattuna. Kesän pitkä leiri meni hyvin ja siitä rohkaistuneena Northug haluaa tehdä uudestaan pitkän yhtenäisen jakson.

Northugin viime kausi ei alkanut ruusuisesti eikä tuttua huippuvaihdetta löytynyt oikein missään vaiheessa kautta. Valmentaja arveli syyksi liikaa harjoitusinnokkuutta viimeistelevän korkean paikan leirin jälkeen, juuri ennen kauden alkua.

Lahden MM-kilpailuissa Northug hiihti sprintissä viidennelle sijalle. Drammenin maailmancupin osakilpailussa Norhug oli neljäs, mutta yhtäkään palkintopallisijoitusta hän ei viime kaudella onnistunut saavuttamaan.

Marraskuun lopussa nähdään, missä vireessä Northug palaa vuoristosta uuteen kauteen.

- Outi Hytönen

Korjattu Stelvion kirjoitusasu

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama