Triac Carbon Skate 550x90

Uran jatkoa keväällä pohtinut Kusti Kittilä tavoittelee paikkaa olympiajoukkueessa: ”Tarvitsen kovan haasteen”

Kusti Kittilä Holmenkollenilla keväällä. Kuva: NordicFocus

Kusti Kittilä Holmenkollenilla keväällä. Kuva: NordicFocus

Maastopyöräilyn maratonmatkan SM-kultaa viikonloppuna polkenut Kusti Kittilä kertoi Kestävyysurheilu.fi:n haastattelussa maastopyöräilyn merkityksestä hänen hiihtovauhtiinsa. Maastopyöräily toi Kittilän menoon laduilla uutta potkua.

Keväällä Kittilä teki erinomaisia tuloksia laduilla, mutta 36-vuotias sotkamolainen ehti pohtia jo urheilu-uran lopettamista hetken aikaa keväällä. Mutta ura jatkuu, eivätkä tavoitteet ole aivan vaatimattomia. Silmissä siintää olympialaiset helmikuussa, muut kilpailut ovat vain välitavoitteita Etelä-Koreaan.

- Jatkon kannalta tarvitsen kovan haasteen. Pyeongchangin talviolympialaiset pistää tekemään asioita tosissaan ja motivoi todella harjoittelemaan, Kittilä sanoo.

Kittilä ei ole käynyt enää moneen vuoteen ulkomaan leireillä. Työnteko hiihtouran yhteydessä on asettanut omat haasteensa. Treenitunnit ovat kertyneet pitkälti joko kotona Sotkamossa tai Ylläksellä.

- Olen huomannut sen, että mitä vähemmän aikaa istun autossa, sitä vähemmän aikaa menee siirtymisiin, joka on pois treeniajasta, hän kertoo.

MM-Lahdessa Kittilä hiihti 50 kilometrin vapaan kilpailun. Olisiko Etelä-Koreassa mieluisin matka kuninkuusmatkana käytävä 50 kilometrin perinteinen?

- Laajempikin repertuaari käy ja onnistuu. Molemmat hiihtotavat kulkevat, joten onhan siellä myös 30 kilometrin yhdistelmähiihto. Ensin täytyy selvittää valintasysteemit ja miten joukkueeseen pääsee. Sen jälkeen ansaita omilla suorituksilla paikka joukkueessa.

Kittilän kisakausi käynnistyy suunnitelmien mukaan Vuokatin Suomen Cupissa viestistä. Ensimmäiset henkilökohtaiset startit ovat ohjelmassa Oloksen Tykkikisoissa marraskuussa.

-Juho-Veikko Hytönen

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama