Triac Carbon Skate 550x90

Rullahiihtorata avattiin Vöyrillä – maksutta kaikkien käytössä syksyn ajan

Vöyrin rullahiihtobaanalla on tilaa. Kuva: Aktia Roller Ski Center

Vöyrin rullahiihtobaanalla on tilaa. Kuva: Aktia Roller Ski Center

Vöyrillä pitkä odotus on palkittu, kun Aktia Roller Ski Centerin rullahiihtorata on käytössä. 

Kestävyysurheilu.fi uutisoi aiheesta jo viime lokakuussa. Vöyrin kunnanhallitus hyväksyi projektin viime vuoden syyskuun kokouksessa ja rakennustyöt aloitettiin pian tämän jälkeen. Entisen ulkoiluradan päälle valmistunut uusi rullahiihtorata valmistui loppukesästä ja radan rakentamisesta vastannut urakoitsija luovutti sen kunnalle tiistaina 5. syyskuuta. Ennen luovutusta Vöyrin hiihtolukiolaiset testasivat radan toiminnallisuutta ja mutkia sekä vauhtia alamäessä. 

Radan virallinen avajaisseremonia pidetään lauantaina 23. syyskuuta, jossa radan avaamista juhlistavat yhteistyökumppanit, rahoittajat sekä tietenkin tulevat käyttäjät eli paikallinen hiihtoväki. Tilaisuuden isäntänä toimii Vöyrin kunnanjohtaja Mikko Ollikainen ja tilaisuuden jälkeen ohjelmassa on vapaata tutustumista uuteen baanaan.

 RullahiihtorataVoyriIlmakuvaIlmakuva rullahiihtoradasta Vöyrin kunnan sivuilta.

Rullahiihtorata palvelee paikallista väkeä, mutta sen toivotaan tuovan alueelle hiihtäjiä harjoitusleireille myös muualta Suomesta. Rata on kuluvan syksyn ajan maksutta kaikkien käytössä. Keväästä 2018 alkaen rata tulee maksulliseksi. Tuolloin lipunmyynnistä ja rullahiihtorataan liittyvästä leiritystoiminnasta vastaa Norrvalla Folkhälsan Utbildning.

Paikallisella hiihtoväellä on suunnitelmissa myös järjestää rullahiihtoradalla kilpailutoimintaa ensi kevään ja kesän aikana.

-Juho-Veikko Hytönen

Lisätieitoja ja ilmakuvan rullahiihtoradasta voi katsoa Vöyrin kunnan sivuilta.

Lue myös: "Matias Strandvall pitää Vöyrin rullahiihtorataa Suomen parhaana"

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama