Triac Carbon Skate 550x90

Justyna Kowalczyk lähtee Santanderista ”Nationalistinen tunnelma”

Justyna Kowalczyk voitti Birkebeinerrennetin viime talvena. Kuva Visma Ski Classics

Justyna Kowalczyk voitti Birkebeinerrennetin viime talvena. Kuva Visma Ski Classics

Puolalaishiihtäjä Justyna Kowalczyk ei hiihdä Visma Ski Classics-sarjaa Team Santanderin väreissä ensi kaudella.

 

Asiasta kirjoittaa Norjan yleisradioyhtiö NRK, joka viittaa tietonsa puolalaisen Sport.pl-sivuston uutiseen.

Kowalczyk on hiihtänyt sekä maailmancupia että maratonsarjaa. Santanderissa puolalainen on ollut mukana vuodesta 2015 lähtien, mutta nyt naisesta tuntuu siltä, että Santanderista on tullut liian norjalainen talli.

- Tunnelma Team Santanderissa on muuttunut norjalaiseksi ja nationalistiseksi. En ole uusinut sopimusta ensi kaudeksi enkä aio tehdä sitä, puolaishiihtäjä kertoo.

Kowalczyk toteaa, että Santanderista tuli norjalainen joukkue, kun Katerina Smutna korvattiin Kari Vikhagen Gjeitnesillä ja ruotsalainen Johan Olsson lopetti uransa.

Puolalaishiihtäjä kertoo jollain tasolla ymmärtävänsä tallin päätöstä ja halua norjalaistua, mutta hän ei halua enää itse olla mukana Santanderissa.

Santander-tallin omistavat hiihtäjät veljekset Jörgen ja Anders Aukland. Jörgen vahvistaa, että he haluavat panostaa norjalaishiihtäjiin naisten puolella.

- Meillä on ollut hienoja vuosia yhdessä (Justyna Kowalczykin kanssa), mutta kun Anders ja minä lähdimme johtamaan tiimiä, halusimme panostaa norjalaiseen naiseen, joka satsaa 100-prosenttisesti pitkän matkan hiihtoon. Kari Vikhagen Gjeitnesillä on potentiaalia ja halu panostaa ja toivomme hänen taistelevan ulkomaalaisia hiihtäjiä vastaan. Justynan päätähtäin on olympialaisissa ja toivotamme hänelle onnea siellä, kertoo Jörgen Aukland NRK-yhtiölle.

Kowalczyk on tullut tunnetuksi myös suorista sanoista muun muassa norjalaishiihtäjien astmalääkkeiden käyttöä kohtaan. Puolalainen on saanut arvostelua osakseen Norjassa. Vaihdettuaan norjalaiseen Santanderiin myös osa puolalaisista hiihtofaneista piti hiihtäjättären sopimusta lähes maanpetoksena.

Justyna Kowalczyk on kaksinkertainen hiihdon olympiavoittaja ja kaksinkertainen maailmanmestari. Yhteensä hänellä on viisi olympiamitalia ja kahdeksan MM-mitalia.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama