Triac Carbon Skate 550x90

Blinkfestivalen kokoaa maailman hiihtotähdet Norjaan - mukana myös suomalaishuippuja

Matti Heikkinen testaa kesäkuntoaan Blinkfestivaleneilla. Kuva: Touho Häkkinen

Matti Heikkinen testaa kesäkuntoaan Blinkfestivaleneilla. Kuva: Touho Häkkinen

Norjalainen hiihtäjien kesätapahtuma Blinkfestivalen käydään jälleen tällä viikolla Lysebotnissa ja Sandenissa. Kilpailut starttaavat huomenna 60 kilometrin perinteisen rullahiihtokilpailulla. Torstaina vuorossa on vapaalla hiihtotavalla Lysebotn Opp –ylämäkirullahiihto, jossa matkana on 7,5 kilometriä.

Perjantaina maastohiihtäjät kilpailevat ensin prologin, jonka jälkeen hiihdetään vapaan tyylin 10 ja 15 kilometrin yhteislähdöt. Ampumahiihtäjillä vuorossa on ammuntakilpailuja, jonka jälkeen hiihdetään yhteislähdöt. Viikonloppu huipentuu maastohiihdossa vapaan hiihtotavan sprintteihin sekä ampumahiihdossa supersprintteihin.

Blinkfestivalen kerää jälleen Norjaan suuren joukon maailman hiihtohuippuja. Suomalaisista mukana ovat Iivo Niskanen, Matti Heikkinen, Heikki Korpela sekä naisista Mari Laukkanen ja Krista Pärmäkoski.

Miesten puolella Blinkfestivaleneille on ilmoittautunut kovia nimiä kuten Martin Johnsrud Sundby, Petter Northug sekä Sergey Ustiugov. Ampumahiihtäjistä mukana ovat muun muassa Emil Hegle Svendsen sekä Tarjei ja Johannes Bö.

Pärmäkoski ja Laukkanen saavat naisten puolella vastaansa esimerkiksi Marit Björgenin, Heidi Wengin, Charlotte Kallan, Tiril Eckhoffin sekä Marie Dorin Habertin.

Keskiviikon lähtölista

Blinkfestivalenille ilmoittauneiden nimet on nähtävissä tapahtuman sivuilta.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama