Triac Carbon Skate 550x90

Stina Nilsson ylirasitustilassa jo alkukesästä

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Hiihtäjien harjoituskausi on tuskin päässyt vauhtiin, kun ensimmäiset ovat harjoitelleet jo liian innokkaasti. Ruotsalaishiihtäjä Stina Nilsson joutuu huilaamaan heti alkukesästä jonkin aikaa.

Ruotsin maajoukkue leireili Norjan Sognefjelletissä lumiolosuhteissa viime viikolla, mutta Nilsson joutui lähtemään kotiin kesken leirin. Nilsson tunsi itsensä alavireiseksi harjoituksissa ja hän meni tarkempiin tutkimuksiin.

Ruotsin hiihtomaajoukkueen lääkäri Pär Andersson kertoo ruotsalaismedialle, että syy Nilssonin alavireisyyteen lienee liian kova kuormitus.

- Stina on tuntenut itsensä voimattomaksi harjoituksissa, eikä palautuminen ole toiminut, kertoo Andersson muun muassa Expressen-lehdelle.

- Keho ei ole vastannut harjoitteluun odotetulla tavalla ja näyttää siltä, että kyse on mitä todennäköisimmin liian kovasta kuormituksesta näin harjoituskauden alussa, Andersson jatkaa.

Anderssonin mukaan Nilsson tarvitsee nyt huilia jonkin aikaa ennen kuin harjoittelu voi jatkua. Lääkärin mukaan olympiakausi ei ole vaarassa.

- Tällaista voi tapahtua silloin kun harjoituskuormitus on suuri, helposti tulee tehtyä hieman liikaa, eikä tällaisesta kannata olla huolissaan, Andersson toteaa.

Viime kaudella Stina Nilsson oli maailmancupin kokonaiskilpailussa neljäs ja sprintticupissa toinen. Lahden MM-kilpailujen ainoan mitalin hän saavutti viestissä, josta tuli hopeaa.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama