Triac Carbon Skate 550x90

Sundby varoittaa Johaugia CAS:sta: “Kohtelu erilaista kuin Norjassa“

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Ensi viikolla urheilun kansainvälisen vetoomustuomioistuimen eteen astuva Therese Johaug saa varoituksen sanoja norjalaishiihtäjä Martin Johnsrud Sundbyltä, joka kävi tuomioistuimen kuultavana viime kesänä.

Sundby sai CAS:n päätöksellä kahden kuukauden kilpailukiellon ja hän menetti Tour de Skin ja maailmancupin kokonaiskilpailun voitot kaudelta 2014/2015 sen vuoksi, että oli käyttänyt astmalääkettä yli sallitun määrän.

Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n antidopingpaneeli vapautti Sundbyn kaikista dopingsyytöksistä, mutta kansainvälinen antidopingtoimisto WADA vei päätöksen CAS:n käsiteltäväksi ja tuomioistuin langetti Sundbylle kilpailukiellon.

Norjalaisessa Aftenpostenissa aiemmin viikolla haastateltu Sundby sanoo, että CAS tiedostaa itsensä korkeana instanssina ja toimii myös sillä tavoin. Sundbyn mukaan tuomioistuin on menettänyt inhimillisyytensä.

- Voin kertoa, että hän tulee kohtaamaan jotain sellaista, mitä hän ei ole aiemmin kohdannut. Kohtelu on erilaista kuin Norjassa ja Ullevaalilla, Sundby totesi Aftenpostenissa viitaten Antidoping Norgen ja Norjan urheiluliiton tiloihin Oslossa.

Sundby kärsi kilpailukieltonsa kesällä ja oli jälleen vapaa kilpailemaan, kun hiihtokausi alkoi.

Norjalaistähti myönsi silti, että puolentoista vuoden prosessi otti koville vielä viime talvenakin.

- Ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen voin olla oma itseni. Olen voinut tulla pois henkisestä vankilasta, jossa olen ollut kaksi vuotta. Se oli raskasta, Sundby kertoi.

Samalla, kun Johaug kohtaa CAS:n paneelin Sundby valmistautuu kohti olympiatalvea ja 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailua.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama