Triac Carbon Skate 550x90

Espoossa sprinttihiihdettiin vielä maanantaina: Pentsinen miesten ykkönen, Rebecca Ehrnrooth voitti Laura Monosen naisten finaalissa

Kuva: Espoon Hiihtoseura

Kuva: Espoon Hiihtoseura

Oittaalla käytettiin tykkilumikasasta viimeisetkin rippeet.

Kalenterissa lukee toukokuu, ulkona on t-paitakeli ja sukset on jo hetki sitten laitettu suojavahoihin. Hiihtokisat eivät ole ensimmäisenä mielessä, vaikka monen hiihtäjän mielestä olisi hienoa hiihtää Espoossa toukokuussa. Haaveet kävivät toteen, sillä Espoon tykkilumikasaan oli jäänyt sen verran paljon lunta, että innokkaiden espoolaisjärjestäjien mukaan olisi ollut sääli jättää sitä käyttämättä. Siispä suksien siklaus ja kisaamaan, toukokuun 22. päivänä!

Järjestävän seuran Espoon Hiihtoseuran mukaan historian ensimmäinen, muttei varmasti viimeinen, toukokuun sprintti hiihdettiin maanantaina Oittaalla. Matkana oli noin 100 metriä. Kisat käytiin cup-hengessä: jokainen pari hiihti vastakkain kolme lähtöä ja näiden voittaja eteni jatkoon. Espoon Hiihtoseuran hiihtäjien lisäksi kisassa oli mukana myös muutamia muiden seurojen hiihtäjiä jopa maajoukkuetta myöten.

Lyhyt matka aiheutti sen, että erät olivat hyvin mielenkiintoisia, eikä kisassa ollut varsinaisia ennakkosuosikkeja. Naisten sarjan finaalissa taistelivat Rebecca Ehrnrooth ja Laura Mononen, miehissä puolestaan Eero Iso-Tryykäri ja Anssi Pentsinen. Niukat voitot menivät Ehrnroothille ja Pentsiselle.

Espoon Hiihtoseurasta mietitään jo, kisataanko ensi vuonna vielä kesäkuussa.

EHS:n sprintissä kisattiin kuudessa sarjassa. Finaalien tulokset voit katsoa tästä.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama